Kada djecu ostaviti same? 3 bitne stvari koje morate imati na umu!

ponedjeljak , 16.02.2015.

Prof.Siguro o sigurnosti vaše djece



Budući da zakonski nije propisano u kojoj dobi djecu možemo ostaviti same kod kuće, ta odluka postaje individualna kod svakog roditelja. Prema mišljenju naroda odnosno naših mama, baki i tetki, nikako se ne preporučuje ostaviti dijete samo, pa čak ni na sat vremena, ako je ono mlađe od 10 godina.
Nažalost, velik broj djece prisiljeno je već od samog polaska u osnovnu školu biti samo kod kuće, pošto velik broj škola ni u današnje vrijeme nema program produženog boravka. A nemaju ni svi roditelji idealno radno vrijeme, kao ni osobu od povjerenja koja bi im čuvala dijete.
Zbog toga je već od najranije dobi potrebno dijete pripremiti na samostalnost. Ono što svakako morate imati na umu su ove 3 bitne stvari!

1.Razmislite imate li u kući (priručno) oružje, upaljače, zapaljive stvari, oštre predmete, lijekove, sredstva za čišćenje i bilo što drugo, što bi moglo ugroziti sigurnost malenih ručica. Sve takve stvari držite u jednoj komodi, pod ključem koji ćete uzimati sa sobom na posao.

2.Igrajte se s djetetom tako da ga učite kako reagirati u različitim opasanim situacijama.

3.Pokušajte svome djetetu osigurati produženi boravak u školi i tako mu osigurati bezbrižno djetinjstvo koliko god je to moguće. U današnje vrijeme lako se nalaze i pouzdane tete čuvalice kao i profesionalni timovi dadilja, koji i financijski postaju sve povoljniji

A kako napraviti korak više u zaštiti djece?
Prirodno je nastojati osigurati sebi i svojoj obitelji ono najbolje - pružiti financijsku zaštitu i sigurnost, bez obzira na životne okolnosti koje nam ponekad i nisu sklone, naročito ako se dogodi ono najgore. Razmišljate li odgovorno i planirate li unaprijed zaštitu svoje obitelji, već od 30 kuna mjesečno, možete ugovorite policu osiguranja života za slučaj smrti i nastupa teško bolesnih stanja kao posljedice nesretnog slučaja sProtekt.
Informirajte se odmah na www.erste-osiguranje.hr





Oznake: djeca, sigurnost, zaštita, osiguranje, život, novac

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.