Prepoznajte simptome moždanog udara na vrijeme

subota , 11.07.2015.

Profesor Siguro - vaš prijatelj za zdravlje



Prepoznajte simptome moždanog udara na vrijeme

Jeste li znali da se u Hrvatskoj moždani udar nalazi na 2. mjestu uzroka smrti? Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od moždanog je udara preminulo više od 7 920 Hrvata u samo jednoj godini. Od moždanog udara svake godine u svijetu umre 3,5 milijuna žena i 2,5 milijuna muškaraca što znači da svakih 6 sekundi, bez obzira na dob ili spol, netko negdje umre od moždanog udara. Kako si pomoći i prepoznati simptome na vrijeme? Potražite pomoć hitne službe ako vi ili netko od vaših ukućana osjetite...

1. utrnulost, slabost ili oduzetost lica, ruke ili noge, osobito jedne strane tijela
2. otežano i nerazumljivo izgovaranje riječi te potpunu nemogućnost govora
3. naglo zamagljenje ili gubitak vida, osobito na jednom oku
4. naglu glavobolju uz povraćanje
5. jaki gubitak ravnoteže i/ili koordinacije
6. vrtoglavicu, nesigurnost i zanošenje u hodu, kao i iznenadni pad

Imajte na umu...Posljedice moždanog udara čine najveću i najtežu grupu invalidnosti. Osobe koje su doživjele moždani udar su u velikoj mjeri zavisne od ljudi iz okruženja u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Moždani udar se posljednjih godina javlja u sve ranijoj životnoj dobi, a po raznim statistikama 28% oboljelih mlađi su od 65 godina. Zbog toga je veoma važno rano uočavanje znakova moždanog udara, kako bi se smanjila smrtnost i spriječila pojava invaliditeta.

sAktiv Premiumje životno osiguranje koje se ugovara za slučaj smrti i doživljenja uz mogućnost odabira različitog odnosa osigurane svote za slučaj smrti u odnosu na osiguranu svotu za slučaj doživljenja. Osigurana svota za slučaj smrti može biti jednaka ili dvostruka u odnosu na osiguranu svotu za slučaj doživljenja.
Premiju možete uplaćivati višekratno - godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno. Za slučaj doživljenja i smrti, isplaćuje vam se osigurana svota i do tada pripisana dobit, a ovisno o potrebi, policu sAktiv Premium možete koristiti i kao jamstvo otplate kredita. Jedno od obilježja ovog proizvoda je isplata dvostruke osigurane svote za slučaj smrti kao posljedice srčanog ili moždanog ako osiguranik nije prebolio srčani ili moždani udar u razdoblju koje prethodi sklapanju osiguranja te ako je osiguranik mlađi od 70 godina na datum isteka osiguranja.

Posebna pogodnost Erste osiguranja je i isplata 3% od osigurane svote za rođenje vašeg djeteta, isplata 6% osigurane svote za rođenje blizanaca te trajno oslobađanje od plaćanja premije u slučaju invaliditeta većeg od 80%, kao posljedice nesretnog slučaja. Za dodatnu sigurnost kombinirajte sAktiv Premium i dopunsko osiguranje, brinite za sebe i informirajte se još danas na www.erste-osiguranje.hr



Oznake: osiugranje, život, sigurnost, moždani

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.