Hrana koju morate jesti kako biste spriječili srčani udar

petak , 31.07.2015.

Profesor Siguro - vaš kućni liječnik

Hrana koju morate jesti kako biste spriječili srčani udar



Sigurno ste već puno puta čuli kako je zdrava i ciljana prehrana glavni adut u borbi protiv brojnih bolesti, pa tako i bolesti srca. Ali znate li koju hranu jesti, kako biste spriječili srčani udar?
Donosimo važan popis, isprintajte ga još danas i zalijepite na svoj frižider:

1. hrana bogata antioksidansima - voće i povrće kao što su rajčice, limuni, jabuke i borovnice
2. orašasti plodovi
3. žitarice i zobena kaša
4. riba, posebice plava
5. tamna čokolada, barem par kockica dnevno
6. čaša crnog vina nakon ručka
7. tamni grah, što više graha
8. i tofu, koji može biti odlična zamjena za meso, mlijeko i mliječne proizvode

Promatrajući 30.000 Šveđanki u dobi od 49 do 83 godina, znanstvenici su otkrili kako one jedu čak sedam obroka voća i povrća dnevno i zbog te navike imaju 29% manje šanse da dobiju srčani udar!
sAktiv Premium je mješovito životno osiguranje koje se ugovara za slučaj smrti i doživljenja uz mogućnost odabira različitog odnosa osigurane svote za slučaj smrti u odnosu na osiguranu svotu za slučaj doživljenja. Osigurana svota za slučaj smrti može biti jednaka ili dvostruka u odnosu na osiguranu svotu za slučaj doživljenja.
Premiju možete uplaćivati višekratno - godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno. Za slučaj doživljenja i smrti, isplaćuje vam se osigurana svota i do tada pripisana dobit, a ovisno o potrebi, policu sAktiv Premium možete koristiti i kao jamstvo otplate kredita. Jedno od obilježja ovog proizvoda je isplata dvostruke osigurane svote za slučaj smrti kao posljedice srčanog ili moždanog ako osiguranik nije prebolio srčani ili moždani udar u razdoblju koje prethodi sklapanju osiguranja te ako je osiguranik mlađi od 70 godina na datum isteka osiguranja.

Posebna pogodnost Erste osiguranja je i isplata 3% od osigurane svote za rođenje vašeg djeteta, isplata 6% osigurane svote za rođenje blizanaca te trajno oslobađanje od plaćanja premije u slučaju invaliditeta većeg od 80%, kao posljedice nesretnog slučaja. Za dodatnu sigurnost kombinirajte sAktiv Premium i dopunsko osiguranje, brinite za sebe i informirajte se još danas na http://www.erste-osiguranje.hr/zivotno-osiguranje/sigurnost-obitelji/saktiv-premium





Oznake: srčani udar, srce, Zdravlje, život, osiguranje, životno osiguranje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.